Sötét jövő elé nézhet Simicska kedvenc kézilabdacsapata

sport
2015 július 07., 12:24
comments 146

Az MKB-MVM-Veszprém kézilabdacsapat rengeteg szállal kötődik Simicska Lajoshoz, de két legfőbb szponzora az MKB Bank és a Magyar Villamos Művek volt. Az ezektől a cégektől származó pénz nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az utóbbi években a Veszprém a világ egyik legjobb férfi kézilabdacsapatává vált. Tegnap azonban beütött a hír, hogy az MKB nem támogatja többé a csapatot. A bank tavaly év végén került állami kézbe, amikor már megjelent néhány cikk Orbán és Simicska szembefordulásáról. Mi januárban meg is kérdeztük a bankot, hogy az államosítás hatással lesz-e a kézilabda-csapattal kötött egyezségre, akkor azt mondták, hogy élő egyezségük van, amit nem érint az átalakulás.

Aztán februárban jött a gecibotrány, és mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy Simicska és Orbán között megromlott a viszony. Ennek is lehetett köze ahhoz, hogy az MKB nem hosszabbított szponzori szerződést a Veszprémmel.

A bank döntésén felbuzdulva megkérdeztük a Magyar Villamos Műveket is, hogy terveik-e tovább támogatni a csapatot. Azt írták, hogy

„az MVM Csoport sportszponzorációs tevékenységének újragondolása folyamatban van.”

Az MVM éléről pont az elmúlt hetekben távozott a korábbi elnök-vezérigazgató, Baji Csaba, akit Simicska emberének tartott mindenki, aki élt és mozgott. Jó, ilyen sokan talán nem, de azért elég sokan.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.