Az orosz gazdaság lehet a nagy vesztese az iráni atommegállapodásnak

külföld
2015 július 16., 08:16
comments 75

A szerdán megkötött egyezménynek, amink részleteiről hosszasan írtunk, a Royal Bank of Scotland (RBS) bankcsoport szakértői szerint Oroszország lehet a nagy vesztese, ugyanis a megállapodás nyomán jelentős mennyiségű iráni olaj zúdulhat a világpiacra.

Az elemzők nem zárták ki annak sem a lehetőségét, hogy a globális alaptípusnak tekintett Brent olajfajta hordónkénti ára az Iránnal kötött megállapodás hatására még hónapokig 60 dollár alatt marad, és akár a 2016 utáni időszakra is kitolódhat a 70 dolláros árszint elérése.

Az RBS londoni elemzői szerint egy újabb olajársokk még tovább mélyítheti, meghosszabbíthatja az orosz recessziót. A ház jelenleg 0,5 százalékos növekedést vár az orosz gazdaságban 2016-ra, de csütörtöki értékelése szerint Oroszország jövőre is recesszióban maradhat, ha a Brent átlagára nem emelkedik 60 dollár fölé. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.