Már csak 8,8 milliárd van meg a 100 milliárdos költségvetési tartalékból

gazdaság
2015 augusztus 4., 5:27
comments 172

A múlt héten egyetlen ülésen 25,5 milliárd forintot vettek ki a költségvetési tartalékból: az addigi 6,5 milliárd után még 22,2 milliárdot a menekültkérdésre és 3,3 milliárdot egyebekre, például 150 millió megy el a falat kenyérhez fogható Nemzeti Vágtára és 300 millió „a versenysport támogatására”.

Így a költségvetési tartalék múlt péntek óta csak 8,8 milliárd forint, pedig összesen 100 milliárd volt – írja a Napi.hu. Az év hátralevő részében ebből a 8,8 milliárdból kell majd megoldani az előre nem látható kiadásokat.

Ez az egész azért szép demokratikus szempontokból, mert a költségvetést elvileg nem a kormány, hanem a parlament határozza meg, tehát a kormány most azt üzeni, hogy nem nyit vitát arról, mire költ, és miért.

Egyébként fél év alatt elértük az idei államháztartási hiány 92 százalékát, de a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint ez nem baj. Közben kivételesen már májusban elfogadták a 2016-os költségvetést, aminek a módosításával a sport lett a nagy nyertes. (Napi.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt