Több száz migráns dekkol a Keletiben, feszülten nyugodt a helyzet

közlekedés
2015 szeptember 09., 10:56
comments 69

Több száz menekült áll a Keleti pályaudvaron viszonylag rendezett sorban, ami már a kapuig ér. Mind arra várnak, hogy vonatra szálljanak, és elvileg jegyük is van. Horváth Bence szerint feszülten nyugodt a helyzet, sok a rendőr, tolmács próbálja nyugtatni a tömeget.

keleti migránsok 01

A kisgyerekeseket a rendőrök kiemelik, és előreengedik. Sokan elég dühösek, de inkább csak szórványosan kiabálnak be, skandálás nincs. A tér kinti része szinte teljesen üres, lenn is csak önkénteseket látni, aki menekült, az mind vonatra akar szállni.

Nem sokára indul a következő vonat Hegyeshalmon át Bécsbe, de az már megtelt, több menekultet nem engednek fel rá, a kiemelt gyerekes családok voltak az utolsók. Ezt elmagyarázta a tolmács is, de nem fogadták lelkesen. Sokan viszont megértették, hogy a következő vonaton nem lesznek rajta, így leültek a földre.

keleti migránsok 02

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.