Horváth Csaba a BKV miatt mondatná le Tarlóst

Tbg
közlekedés
2015 november 06., 11:35
comments 52

A szocialista Horváth Csaba lemondásra szólította fel a főpolgármestert és több fideszes kerületi polgármestert is, mert már öt éve képtelenek kilobbizni a budapesti közösségi közlekedés biztosításához szükséges pénzt a kormánynál, és bukott politikájuk árát a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőkkel fizettetnék meg.

Az MSZP fővárosi közgyűlési képviselő pénteken ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Index birtokába került Tarlós István főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levele, amelyben több javaslatot is megfogalmaztak a BKV finanszírozására, amennyiben a kormány nem segít Budapestnek. 

A javaslatok között szerepel az ingyen utazó gyerekek, nyugdíjasok és fogyatékkal élők havi 1000-2000 forintos regisztrációs díja, az agglomerációs jegyek, bérletek árának ötszörösére növelése - számolt be a hírportál. A levelet aláírta Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes, valamint a Fidesz-KDNP-s Riz Levente XVII., Láng Zsolt II., Kovács Péter XVI., Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester is.

Horváth Csaba közleményében úgy értékelt: idősekkel, gyerekekkel és fogyatékkal élőkkel fizettetné meg saját tehetetlenségének árát Tarlós István. Az ellenzéki képviselő szerint a levél nem más, mint nyolc oldalnyi elkeseredett fenyegetőzés, de ez a fenyegetés valójában nem a nyíltan Budapest-ellenes kormány, hanem a fővárosban élő emberek ellen irányul.

Horvárt Csaba azt írta, hogy a levél egy beismerő vallomás is, de a főpolgármesternek és a kerületi polgármestereknek egy újabbat is kellene tennie, amiért az elmúlt 25 évben sosem látott mélypontra juttatták a fővárost. Itt az ideje, hogy a polgármesterek lemondó nyilatkozatot írjanak alá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.