A „kis vörös gyufaszálas” elment Oroszországba egy darab CBA-s utalvánnyal

futball
2015 november 13., 14:38
comments 180

A tegnapi csoda után Orbán Viktor kedvenc focistájáról, Kleinheisler Lászlóról – aki lehet még az új magyar reménység, vagy megmaradhat a 2010-es évek Koplárovics Bélájának –sorra kerülnek elő a nagy elemzések, emlékezések.

De valamiért többen igyekeznek úgy elismerni az érdemeit, hogy az valamennyire fájjon. Bernd Storck szövetségi kapitány szerint például fantasztikus, „amolyan utcai játékos”.

photo_camera Fotó: Kleinheisler László / Facebook

A Four Four Two pedig a Minden, amit tudni akarsz Kleinheislerről, de senkitől sem mered megkérdezni című cikkében idézte fel, hogy Kleinheisler korábbi akadémiai csapattársa, Alex Teixeira dos Santos kiposztolt a Facebookra egy sztorit Kleinheisler akadémiai korszakából:

„Mindenki rajtad nevetett, Oroszországba eljöttél egy db CBA -s utalvánnyal, amit természetesen ott nem lehetett felhasznàlni.”

Emlèkszem még nem is olyan rég röpke 4-5 éve volt mikor mèg te tapsoltál nekem 󾌲😈vagy mikor mindneki rajtad nevetett...

Posted by Alex Teixeira Dos Reis on Thursday, November 12, 2015

A szórakoztató beszólásairól és vaskos káromkodásairól ismert Mészöly Kálmán pedig az MTI-nek nyilatkozva dicsérte úgy, hogy közben lehetőleg lekezelő is legyen. Alapvetően arról, hogy amikor szövetségi kapitány volt, neki is volt egy olyan merész húzása, mint most Bernd Storcknak, aki a kezdőbe tette a nagycsapatban sohasem játszó, sőt idén a klubcsapatából is kitiltott Kleinheislert. (Mészöly az akkor utánpótlás-válogatott Sallai Sándor 1981-es, Románia elleni beválogatására célzott.)

Mészöly így kommentálta a mostani pótselejtező csúcsjelenetét:

„A kis vörös gyufaszálas meghálálta a bizalmat, s bevallom őszintén, megkönnyeztem, amikor ez a kissrác a góljánál kifutott a kapitányhoz, és a nyakába ugrott.”

Szily László kollégám szerint „Mészölynél csak a budapesti Práter utcai Általános Iskola volt jobb, ahol minden vörös hajú gyereket egységesen Szmörének neveztek, a Nils Holgersson rókája után”.

Az egykori szupervédőnek persze tetszett Storck bátorsága:

„Az az edző, aki ilyet meg mer csinálni, az bátor, és a szerencse mellé fog szegődni. Az ilyen palikat csípem, akiben van egy kis tökösség, mert valljuk be őszintén, a futball erről is szól...”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.