Kitiltották az RTL-t a Parlamentből

media
2015 november 20., 09:16
comments 483

Pénteken értesítették az RTL Klub szerkesztőségét, hogy ezentúl nem forgathatnak a Parlamentben. 

A kitiltás meghatározatlan időre szól.

A levél szerint az RTL egyik stábja csütörtökön megsértette az országgyűlés házirendjét. A kitiltást hozó tett az volt, hogy a stáb bekapcsolta a kamerát a Parlament egyik folyosóján, ahol a házirend szerint nem lehet bekapcsolni. 

Azt már nem részletezi a kitiltási határozat, hogy ez akkor történt, amikor Orbán Viktor sajtófőnöke a parlamenti őrséggel akarta elvezettetni az RTL riporterét, mert az újságíró be akart menni a miniszterelnök és a NATO főtitkárának közös sajtótájékoztatójára.

A sajtótájékoztatóra csak az állami MTV és az MTI kapott hivatalos meghívót, az RTL stábja véletlenül futott bele a rendezvénybe. A kormány azonban csak az állami médiának akarta elmondani, hogy a miniszterelnök és a főtitkár miről tárgyaltak, másnak nem. Ebből alakult ki a konfliktus Havasi, és az eseményről tudósítani szándékozó riporter között. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.