Putyin krízistermét látva a James Bond-sorozat bármelyik főgonosza elismerően csettintene

külföld
2015 november 21., 16:51

Az orosz állami tévé nemrég közvetítette, ahogy Vlagyimir Putyin elnök belép az orosz haderő új irányítóközpontjába. Itt az elnök parancsokat osztogatott többek közt arról, hogy lépjenek kapcsolatba Párizzsal és ajánlják fel az orosz együttműködést a terrorellenes harcban.

De a bejátszás lényege nem ez volt, hanem hogy megmutassák az orosz haderő új vezérlőtermét. Ezt:

A több milliárd dollárból épült háromszintes terem lesz az orosz hadsereg agya, innen koordinálják majd a csapatmozgásokat a világ minden táján, és ballisztikus rakétákat is lehet innen irányítani.

Az épület, amiben ez a terem van, 2014-ben lett kész és Moszkvában van, a Kremltől nem messze. Az épület alatt egy erődített alagútrendszer is van, és sok szempontból felülmúlja az amerikai megfelelőjét is. (Washington Post)

De igazából ez a terem is csak egy újabb jelen annak, hogy Putyin a tökéletes James Bond-főgonosz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.