Szájernek azt mondták: „Kedves Szájer Józsi, beszélj tíz percet Európáról, és próbálj pozitív lenni!”

POLITIKA
2015 december 13., 11:37
comments 134

A helyszínen lévő Rényi Pál Dániel szerint a Fidesz-kongresszuson eddig elhangzott beszédek túlnyomó többsége az európai politikát kritizálta. 

Kósa Lajos ugyan nem nevesítette a német kancellárt, de Angela Merkel és a német vezetés nyakába varrta az egész migrációs válságot. Előtte Kövér László is az európai értékek meggyengüléséről beszélt, és elhangzott a klasszikus idézet is, miszerint

„Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz”. 

Eddig egyetlen beszédben volt szó ellenzéki pártról: Semjén Zsolt emlegette, hogy az MSZP elliberalizádódott, hiszen kritizálja a vasárnapi zárva tartást, holott  a „szabad vasárnap” hagyományos szociáldemokrata intézmény is.

Rogán Antal az unió gyalázásához tért vissza, azt mondta, hogy az eddig szimplán komolytalan uniós vezetés ma már a kontinens fennmaradását veszélyezteti.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter egyik, a Rogán-család apraja-nagyjában mély nyomot hagyó turisztikai élményéről is beszámolt. Arról beszélt, hogy nemrég a londoni metrón hét éves kisfia azt mondta neki, hogy

minden szuper, de hol vannak itt az angolok?

Rogán szerint az „európaiak olyan Európát akarnak, ahol nem mecseteket építenek, hanem templomokat újítanak fel”. Ehelyett Brüsszel támadja a magyar migrációs politikát kötelezettségszegési eljárások útján.

Aztán elhangzott Rogán tételmondata:

„Zsarolnak minket Brüsszelből eljárásokkal, de mi nem vagyunk megvásárolhatóak.”

„de mi nem vagyunk megvásárolhatóak”

„de mi nem vagyunk megvásárolhatóak”

„de mi nem vagyunk megvásárolhatóak”

A miniszter ezzel hangos derültséget okozott a sajtópáholyban.

A gyönyörű szakállat növesztő Szájer József azzal kezdte beszédét, hogy arra kérték fel:

„kedves Szájer Józsi, beszélj tíz percet Európáról, és próbálj pozitív lenni”.

Ez az EP-képviselő szerint vicces oximoron, és folytatta a brüsszeli politika kritizálását. 

A kongresszus egy politikai nyilatkozatot készül elfogadni az európai politika téves irányáról, amit a küldöttek készhez kaptak a mappájukhoz. Eszerint az európai vezetők  gazdasági érdekből elősegítik a bevándorlást, és készek ezért elárulni a kontinens keresztény gyökereit. A kongresszus egyöntetűen elfogadta a nyilatkozatot.Pelczné Gál Ildikó alelnök és EP-képviselő ehhez felolvasott egy kiegészítést is, és az unió alkalmatlan vezetőiről beszélt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.