3 év felfüggesztettre ítélhetik a férfit, aki másfél éve 30 ezer forintos kárt okozott a parlamenten

bűnügy
2016 január 14., 08:41

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség műemlék rongálás bűntette miatt vádat emelt egy 36 éves férfival szemben, aki a vád szerint 2014 októberében kő- és betondarabbal dobálta meg az Országház egyik főbejáratát, amin ezért 30 ezer forintos kár keletkezett.

A vádirat szerint a debreceni férfi 2014. október 29-én az esti órákban jelent meg a Kossuth Lajos téren, a parlament IX. számú főbejárata előtt, és egy nagyméretű követ meg egy 13x15 centis betondarabot hajított az épület felé. A bejárat mellett lévő egyik mészkő oszlop, és a fa bejárati ajtó is megrongálódott.

A kár összege tényleg csak 30.000 forint, de az Országház műemléki védettségű épületnek minősül, ebben az esetben pedig a rongálást a törvény súlyosabban bünteti;

a büntetési tétel felső határa három évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért a rongálóra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.