96 embert rúg ki a BKV

2016 január 25., hétfő 16:39
126

Nagyjából százfős csoportos létszámleépítés várható a BKV-nál, mivel az új buszüzemeltetési modell miatt harmadával csökkent a buszos üzletág teljesítménye.

A társaság az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben azt írta, hogy át kell szerveznie a feladatait, a gazdaságos működés biztosításához pedig szükség van a létszámcsökkentésre.

Azt írták, hogy „a feladatok átstrukturálása, racionalizálása következtében egyes munkakörök megszűnnek, a feladatokat átszervezéssel látják el”.

A létszámcsökkentés várhatóan 96 munkavállalót érint, jellemzően az autóbusz- és trolibusz-járműkarbantartás területén. A társaságnál 2016-ban további költségracionalizálások várhatók a közlemény szerint, de arra nem térnek ki, hogy ez további létszámcsökkentéseket jelent-e.

A közlemény szerint a BKV törekszik arra, hogy elősegítse a létszámcsökkentés által érintett munkavállalók jövőbeni elhelyezkedését, egy szolgáltatásuk keretében a dolgozóknak lehetőségük nyílik más cégek üres álláshelyeiről tájékozódni, illetve jelentkezni azokra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt