Mostanra az MTI is kiszúrta, hogy Magyarországról beszélt az amerikai elnök

2016 január 28., csütörtök 14:43
72

Barack Obama amerikai elnök azzal a példával mutatta be kormányát antiszemitizmus elleni harcát, hogy elmondta, meghátrálására bírták a magyar kormányt, amely egy háborús antiszemitának akart szobrot állítani.

Obamának a beszédéről egész hosszan beszámolt az MTI washingtoni tudósítója, ám a magyar kormányt ért bírálatot kihagyta. 

UPDATE: Információink szerint a tudósító nem kapott meghívót a beszédre, így annak teljes tartalmáról, és Magyarországról szóló részéről is csak később értesült.

Miután Obama beszéde így is eljutott a magyar sajtóhoz, és már Orbán Viktor szóvivője is visszaszólt az amerikai elnöknek, akkor lassan az MTI-nek is lépnie kellett. Le is hozták Havasi Bertalan szóvivő válaszát.

Így járt el az MTI akkor is, amikor októberben Colleen Bell amerikai nagykövet éles beszédben ment neki a magyar kormáynnak. A beszédet elhallgatták, ám Szijjártó Péter magyar külügyminiszter válaszát már lehozták. Később azzal védekezett a hírügynökség, hgy Bell beszéde előzetesen nem tűnt érdekesnek, utólag pedig már nem tudhatták, hogy a többi sajtó igazat ír-e róla. (A beszédet rögtön kirakták az USA követségének a honlapjára, de azt meg nyilván nem vették észre.)

A mostani esetben az MTI Havasi rekaciója után lehozta az Obama-beszéd Magyarországot érintő részét is, a következő, zárójeles megjegyzéssel:

(Barack Obama Magyarországgal kapcsolatos megjegyzésére a nagyobb hírügynökségek nem tértek ki tudósításukban.)

Van egy érdekes oktatófilmje a Monty Python csoportnak arról, hogy a különböző célcsoportok igényeit hogyan érdemes figyelembe venni:


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt