23 millió forintot költött a karácsonyi ünnepségre a Nemzetgazdasági Minisztérium

A Világgazdaság a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) honlapjára feltett szerződéseket áttekintve azt írja, hogy tavaly egy informatikai fejlesztés volt a legdrágább minisztériumi beruházás, de sok pénz ment el a karácsonyi bulira is.

A tárca 2015-ben összesen 1237 darab szerződést kötött, ezek közül nagyjából ezer esik ötmillió forint nettó érték alá, 266 szerződés pedig ennél nagyobb értékű. A legolcsóbb szerződés egy uniós tájékoztató tábla legyártásáról szólt, bruttó 7340 forintért.

A két legnagyobb értékű szerződést a Microsofttal kötötte az NGM, egy uniós projektben bruttó 634 millió forintot költöttek számítástechnikai fejlesztésre, és 594 milliót egy másikban informatikai szolgáltatásra.

A tavalyi karácsonyi bulira több mint 23 millió forintot költött Varga Mihály minisztériuma. A minisztériumi ünnepséget december 17-én tartottál a Millenárison. Az állófogadás megrendezésére és az ahhoz szükséges bútorok biztosítására a Bourbon Group vezetőinek érdekeltségében álló IZ-s Kft.-vel szerződtek 20 millióért. A rendezvény szórakoztató részének megtartásáért és a technikáért pedig a Bambi Entertainment Kft. nevű cég felelt, bruttó 3,1 millióért.