Itt a bizonyíték: Soros György pénze áll egyes iskolák mögött

POLITIKA
2016 február 11., 20:31
comments 288

Most, hogy jön a nagy pedagógustüntetés, érdemes megvizsgálni, tényleg felbukkant-e Soros György pénze a magyar oktatási rendszerben.

Az derült ki, hogy Soros György nemcsak az ellenzéki liberális pártot pénzelte, hogy megbuktassa a kormányt.

Bizony, több 100 millió forintnyi amerikai gazemberség gyűlt össze több iskola mögött is.

Orbán tudott róla

2010-ben a vörösiszap-katasztrófa után a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) 1 millió dolláros segítséget ajánlott fel, és Soros György alapító személyesen egyezett meg Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy a pénz a magyar államon keresztül jut el a károsultakhoz.

AFP PHOTO / STR
photo_camera Kolontár 2010-ben, a vörösiszap-katasztrófa idején (Fotó: AFP / STR)

Ez a felajánlás volt az egyik első, ami a károsultak megsegítésére létrehozott Magyar Kármentő Alapba érkezett, a kormány is jó példaként hivatkozott rá az állampolgároknak küldött levelében. (A Nyílt Társadalom Alapítvány közölte, hogy most már nincs folyamatban lévő együttműködése a magyar kormánnyal.)

Mit pénzelt a spekuláns?

A kormány a katasztrófa után röviddel úgy döntött, hogy az egyéni károk rendezését elsősorban költségvetési forrásból biztosítja, így a Kármentő Alap forrását – ami kb. 2 milliárd forint volt, de kamatozott is a bankban – a három település (Devecser, Kolontár meg Somlóvásárhely) illetve a térség fejlesztésére fordította, és 3 év alatt költötte el.

A Nyílt Társadalom Alapítvány elmondta, hogy a három település kidolgozott egy stratégiát, projektlistát a fejlesztésre, és Soros pénzét végül ezeken a területeken használták fel Devecserben:

  • állami kárenyhítésre nem jogosultak átmeneti elhelyezése
  • Biztos Kezdet Gyerekház
  • használtcikk-kereskedés (lomizás) bevételkiesésének enyhítése
  • mentorprogram
  • sándormajori ivóvízvezeték felújítása
  • óvoda felújítása
  • iskola felújítása
  • orvosi rendelő felújítása
  • orvosi rendelő berendezése

Somlóvásárhelyen pedig erre ment el a pénz:

  • iskola tetőszerkezetének helyreállítása
  • iskola vizesblokkjának helyreállítása

A Miniszterelnökségi Sajtóirodán is azt mondták: „A Nyílt Társadalom Alapítvány által felajánlott összeg a Kármentő Alaphoz folyt be, és teljes egészében felhasználásra került. A befolyt összeg a Magyar Kármentő Alapról szóló kormány rendelet alapján került felhasználásra.”

Mint látható, Soros György a II. Orbán-kormány alatt beállt egyes iskolák mögé.

Soros György támadásra készen
photo_camera Soros György beszél az általa alapított CEU-n, ami, talán mondani sem kell, egy magánegyetem, tehát nem a Klik irányítja. Véletlen? Aligha.

Iskola felújítása? Tetőszerkezetének helyreállítása? Vécé rendbetétele?! Miféle machináció ez?

Ráadásul alig több mint fél évtizeddel azelőtt, hogy a tanárok tüntetni készülnek a Klik ellen? Gyanús, nagyon gyanús.

Az említett iskolák egyébként nincsenek fent a tanitanek.com-on a tiltakozók között. Nagyon rafinált trükk ez is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.