Az Emmi megtalálta az ingyen Habony-esküvő felelősét: Gyurcsány

2016 február 18., csütörtök 14:32
250

Az Emmi előtt tartott sajtótájékoztatót Juhász Péter, az Együtt politikusa amiatt. A téma Baán Lászlónak, a Szépművészeti Múzeum igazgatójának a beismerése volt, hogy Habony Árpád ingyen kapta meg az épületet az esküvőjére, amin Baán ráadásul tanú volt. A potyázást Baán azzal indokolta, hogy Habony fontos ember. Másnak egyébként egy ilyen bérlet milliós tétel. 

Juhász azt kérte Balog Zoltán minisztertől, hogy mondja ki: ez korrupció, Baánt pedig küldjék el. 

Aztán megérkezett az Emberi Erőforrások Minisztériumának a válasza, amiben kétségtelenül van logika, mégis meglepő, hogy erről is a Gyurcsány-kormány tehet. A minisztérium szerint mivel a Habony-lakodalom 2007-ben volt, Juhász a Szépművészeti Múzeum akkori fenntartójánál, a Gyurcsány-kormány korábbi oktatási és kulturális miniszterénél, Hiller Istvánnál érdeklődjön. Azóta nyilván történt, ami történt. (Megkérdeztük Hillert, azt mondta, fogalma sem volt akkor, hogy kicsoda Habony, de arról sem tudott, hogy a Szépművészetiben volt a lagzi.)

A jelek szerint Balog ezzel az üggyel nem akar foglalkozni. Amiatt a múlt héten figyelmeztetésben részesítette Baánt, hogy a miniszter engedélye nélkül festményeket adott kölcsönt Habony Árpád-közeli cégnek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt