Herceghalmi polgármester: "A feleségem magánember, jó ügyet szolgál"

2016 február 24., szerda 10:45
367

Szerda reggel felbolydult a kétezer fős Pest megyei falu, Herceghalom élete. A népszavazási botrány egyik kulcsszereplőjéről, a Rejtélyes Idős Asszonyról ugyanis az Index megírta, ő Erdősi Lászlóné, a herceghalmi polgármester felesége.

Erdősi ugyan régi fideszes, de, ahogy megírtuk, összeveszett a párttal, és 2014-ben már függetlenként indult. Úgy tudjuk, kifejezetten rosszban vannak a Fidesszel.

Most a fél magyar média a településen nyüzsög. Erdősi Lászlónét nem találni, a helyiek pedig jellemzően nem is értik, hogyan történt, hogy egy ekkora ügy főszereplőjeként látták a hírekben, miközben ez egyáltalán nem jellemző rá.

A polgármester sem akart nyilatkozni - telefonon azt mondta nekünk, a felesége önálló ember, az ügyeiről így őt kell megkérdezni, arra pedig nem akart válaszolni, mit tud ezekről az ügyekről.

Teljesen viszont nem tudott elbújni, a hivatala mellett több stábba is belefutott. Azt mondja, a felesége nem Fidesz-tag, nem kapott pénzt az akcióért (ezen a kérdésen fel is háborodott), magánemberként "jó ügyet szolgál". Megkérdeztük, hogy került a felesége aláírásával ellátott papír a kopaszokhoz, de erre nem válaszolt.

update: Úgy tudjuk, délutánra rendkívüli képviselő-testületi ülést hívtak össze a herceghalmi önkormányzatban.

update 2: A Blikk időközben kutyasétáltatás közben megtalálta Herceghalmon Erdősi Lászlónét, de nem kívánt válaszolni egyetlen kérdésre sem. 

Botos Tamás - Plankó Gergő

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt