Az MNB és a Magyar Posta után melyik állami vállalat lesz a következő, aminek eltitkolhatják a pénzügyeit?

POLITIKA
2016 március 02., 08:23
comments 58

A MET-botrányt kirobbantó Tóth Bertalan interjút adott a Magyar Nemzetnek.

A szocialista képviselő volt az, aki a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Posta pénzügyei felől érdeklődött, és próbálta a számlákat kiperelni, mielőtt a Fidesz és a KDNP elfogadta az azokat titkosító törvényeket.

Tóth Bertalan (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
photo_camera Tóth Bertalan (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Az interjú végén arra a kérdésre, hogy melyik állami cég vagy intézet lehet a következő, aminek a pénzügyeit gyakorlatilag kiveszik az infotörvény hatálya alól, azt mondta:

„Jelenleg 26 perem zajlik. Nem lennék meglepve, vagy hogy egy klasszikust idézzek, nem lenne életszerűtlen, hogy egy szép reggel valamelyik kormánypárti képviselő arra ébredne, hogy törvénymódosítást kezdeményez az állami tulajdonú Magyar Földgázkereskedő Zrt. vagy a Főgáz Zrt. esetében a közérdekű adatok szűkítése céljából.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.