Nézze meg Varga Mihályt, ahogy kis híján elhiszi saját magának, amit az MNB törvényről mond!

POLITIKA
2016 március 03., 14:47
comments 57

Kedden fogadták el a parlamentben az MNB-törvényt, ami alapján 250 milliárd forint elveszítette közvagyon jellegét. Most ezzel piszkálják úton-útfélen a kormánytagokat, fideszes politikusokat, hogy mit gondolnak az utóbbi a közelmúlt legdurvább lehúzásáról.

Varga Mihály gazdasági minisztert viszont nem lehet olyasmivel felkavarni, hogy 250 milliárd forint egyik napról másikra átalakul közvagyonból nem közvagyonná.

Neki ugyanis be kell tartani bizonyos európai normákat. Erről beszélt az ATV felvételén.

Azt mondja, hogy gazdasági miniszterként nem szólhat bele mit csinál a jegybank. Nagyon türelmesen magyarázza el, hogy a jegybanki függetlenség miért fontos, miért kell neki azt tiszteletben tartania.

Varga Mihály kedden felkelt, megreggelizett, bement a parlamentben, megszavazta, hogy 250 milliárd forint egy csapásra elveszítse közvagyon jellegét, aztán folytatta tovább a munkát, később megvacsorázott, és után lefeküdt aludni. 

Neki ez a dolga, törvényeket megszavazni, európai normákra figyelni, a jegybank függetlenségét tiszteletben tartani. Mindezt türelmesen, higgadtan.

Nem lehet könnyű. Az ATV videójának utolsó másodperceiben kicsit már türelmetlen, hogy a riporter nem érti meg, hogy minden teljesen rendben van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.