Nagy Ugrásról beszélt Orbán

gazdaság
2016 március 10., 11:24
comments 226

Nagy Ugrásra lenne szükség – mondta ki véletlenül Orbán Viktor, nem sokkal az után, hogy a munkát terhelő adókról kamuzott egy nagyot, majd gyorsan hozzátette, hogy a negatív konnotációi miatt inkább valami más kifejezésre lenne szükség, de mégis ez jutott eszébe először.

A minisztelnök szerint az a Nagy Ugrás, amivel haza lehetne csábítani a külföldön dolgozó magyarokat, a cafeteria rendszert váltaná ki. Egyszerű béremelésekkel – mivel azokat nem alapozza meg kellő hatékonyság-javulás – nem lehet elérni, hogy Magyarország vonzó legyen jövedelmi szempontból, ismerte el Orbán.

photo_camera

"Az apropó megvan, az EB szétzúzta a magyar cafetéria-rendszert"

– mondta Orbán, majd kifejtette, azon dolgoznak, hogy 2017 elejéltől kezdve nyílt kettős bérrendszer váltsa fel a mostani, cafeteriás rejtett kettős bérrendszert. Azaz legyen egy járulékmentes jövedelem az alapbér felett.

"A Mihály jó ösztönnel arra gondol, hogy az innovatív magyar vállalkozók feltennék az alapbért is a járulékmentes kategóriába"

– mondta a miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megjegyzésére utalva, elismerve, hogy a trükközés kockázatot jelenthet egy kettős bérrendszerben. Az év közepéig kitalálják, hogyan kerüljék ki az uniós jogot, jelentette be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt