Nagy Ugrásról beszélt Orbán

Nagy Ugrásra lenne szükség – mondta ki véletlenül Orbán Viktor, nem sokkal az után, hogy a munkát terhelő adókról kamuzott egy nagyot, majd gyorsan hozzátette, hogy a negatív konnotációi miatt inkább valami más kifejezésre lenne szükség, de mégis ez jutott eszébe először.

A minisztelnök szerint az a Nagy Ugrás, amivel haza lehetne csábítani a külföldön dolgozó magyarokat, a cafeteria rendszert váltaná ki. Egyszerű béremelésekkel – mivel azokat nem alapozza meg kellő hatékonyság-javulás – nem lehet elérni, hogy Magyarország vonzó legyen jövedelmi szempontból, ismerte el Orbán.

"Az apropó megvan, az EB szétzúzta a magyar cafetéria-rendszert"

– mondta Orbán, majd kifejtette, azon dolgoznak, hogy 2017 elejéltől kezdve nyílt kettős bérrendszer váltsa fel a mostani, cafeteriás rejtett kettős bérrendszert. Azaz legyen egy járulékmentes jövedelem az alapbér felett.

"A Mihály jó ösztönnel arra gondol, hogy az innovatív magyar vállalkozók feltennék az alapbért is a járulékmentes kategóriába"

– mondta a miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megjegyzésére utalva, elismerve, hogy a trükközés kockázatot jelenthet egy kettős bérrendszerben. Az év közepéig kitalálják, hogyan kerüljék ki az uniós jogot, jelentette be.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.