Nagy Ugrásról beszélt Orbán

2016 március 10., csütörtök 11:24
226

Nagy Ugrásra lenne szükség – mondta ki véletlenül Orbán Viktor, nem sokkal az után, hogy a munkát terhelő adókról kamuzott egy nagyot, majd gyorsan hozzátette, hogy a negatív konnotációi miatt inkább valami más kifejezésre lenne szükség, de mégis ez jutott eszébe először.

A minisztelnök szerint az a Nagy Ugrás, amivel haza lehetne csábítani a külföldön dolgozó magyarokat, a cafeteria rendszert váltaná ki. Egyszerű béremelésekkel – mivel azokat nem alapozza meg kellő hatékonyság-javulás – nem lehet elérni, hogy Magyarország vonzó legyen jövedelmi szempontból, ismerte el Orbán."Az apropó megvan, az EB szétzúzta a magyar cafetéria-rendszert"

– mondta Orbán, majd kifejtette, azon dolgoznak, hogy 2017 elejéltől kezdve nyílt kettős bérrendszer váltsa fel a mostani, cafeteriás rejtett kettős bérrendszert. Azaz legyen egy járulékmentes jövedelem az alapbér felett.

"A Mihály jó ösztönnel arra gondol, hogy az innovatív magyar vállalkozók feltennék az alapbért is a járulékmentes kategóriába"

– mondta a miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megjegyzésére utalva, elismerve, hogy a trükközés kockázatot jelenthet egy kettős bérrendszerben. Az év közepéig kitalálják, hogyan kerüljék ki az uniós jogot, jelentette be.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt