Hárommilliárdos új jegyeladási rendszert tesztel a MÁV, egy-két funkció még nem működik hibátlanul

közlekedés
2016 március 25., 20:07
comments 235

Iszonyú szórakoztató riport volt ma az RTL Híradójában a MÁV új jegyeladási rendszeréről. Mármint főleg azoknak lehetett szórakoztató, akinek nem kell rendszeresen vonaton utazni.

A lényeg, hogy a vasúttársaság uniós és magyar pénzből új rendszert szerzett be, hogy gyorsabban, kényelmesebben tudjanak jegyeket vásárolni az utasok. Az egész történet három és fél milliárd forintba került, most zajlik a tesztelés.

Ebből az utasok most főleg annyit érzékelnek, hogy ha többen egyszerre vesznek jegyet, mert mondjuk az egész család utazik, akkor a rendszer gondosan szétszórja az ülőhelyeket, néha csak a vagonon belül, de néha az egész vonaton, különböző kocsikba.

Amikor az ember 4 éves gyerekét 3 kocsival arrébb ülteti a gép, az nem nagyon szerencsés, a jegypénztáraknál dolgozó alkalmazottak pedig ilyenkor azt javasolják az utasoknak, hogy próbáljanak meg már a vonaton egymás között cserélgetni.

Ha ez nem órisái előrelépés több mint három milliárd forintért, akkor semmi sem az.

A pár perces anyag csúcspontja egyértelműen az a rész, amikor a MÁV szóvivője elmagyarázza, hogy hát pont az a funkció, hogy ki lehessen választani, hogy hova üljenek a jegyet vásárló emberek, az még pont nem működik, de már dolgoznak az ügyön.

Kicsit olyan a hangulata a dolognak, hogy ez valami jelentéktelen apróság, vagy extra kényelmi funkció, és már az is elsimerésre méltó bravúr, hogy legalább arra a járatra adja a jegyet az új, három milliárdos gép, ahová az utas menni szeretne.

Nem hosszú, nézzék meg!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.