Halácsy: Megérteni a trigonometriát nagyon is hasznos

oktatás
2016 április 01., 19:13
comments 217

A Spinózában beszélt az oktatásról szerdán este a Prezi egyik alapítója. Ma az erről a beszélgetésről szóló cikkünk alá írt tisztázó kommentet.

Azon a beszélgetésen többek között az is szóba került, fontosabb-e megmutatni a gyerekeknek, hogyan kell a Google-ben jól keresni, mint bemagoltatni velük a trigonometriát.

Ehhez írt most pár sort Halácsy.

"Sziasztok. Halácsy Péter vagyok a cikkben említett egyik ember. Nagyon fontosnak tartom a társadalmi beszélgetést az oktatás jövőjéről. Ezért írok itt.

Elnézést szeretnék kérni mindenkitől, akit megbántottam. Nem jól fogalmaztam valószínűleg sok helyen. A beszélgetés egyik témája ez a Sugata Mitra idézett volt: "People are adamant learning is not just looking at a Google page. But it is. Learning is looking at Google pages. What is wrong with that? "

A gyerekeimet szeretném megtanítani csinálni, alkotni, kutatni, gondolkodni, tanulni, megélni, együttműködni, összefüggést meglátni. És nekem kevésbé fontos az, hogy bemagoljanak olyan dolgokat, amiket ma már nagyon gyorsan elő lehet hívni az internet segítségével.

Ebből a gondolatból lett a rövid cím. Elnézést. Megérteni a trigonometriát nagyon is hasznos."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.