Letartóztatták a férfit, aki megpróbálta megölni az Ukrajna felett lelőtt MH17-es gép ügyének szakértő tanúját

külföld
2016 április 11., 18:21
comments 46

A Malaysia Airlines amszterdami járatát 2014 júliusában lőtték le Ukrajna felett. Az már biztos, hogy egy légvédelmi rakétával, amit Kelet-Ukrajnából lőttek ki, ahol akkor az oroszpárti szakadárok harcoltak a titokban beszivárgó orosz hadsereg segítségével. 

Az ukrán rendőrség most letartóztatott egy férfit, aki a gyanú szerint megpróbálta tavaly decemberben meggyilkolni a vizsgálat szakértőjét, Oleksandr Ruvint. Ruvint akkor lábon lőtték, az ügyészség szerint a maláj gép ügyében folytatott munkája miatt támadták meg, 

A maláj gép elleni merényletben 298 ember veszítette életét, az áldozatok többsége holland volt. A holland ügyészség idén januárban közölte, hogy orosz katonák felelősségét vizsgálják. Az eset vizsgálata meglehetősen lassan halad, többek között azért, mert Oroszország folyamatosan blokkolta a nemzetközi vizsgálatok elindítását. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.