Az adatvédelmi hivatal elnöke zároltatta a Kiss László-ítéletet

Miután a szélesebb közvélemény számára csak a múlt héten derült ki, hogy Kiss Lászlót, az úszók azóta már csak volt szövetségi kapitányát 55 éve csoportos nemi erőszak miatt három évre elítélték, újságírók élénken elkezdtek érdeklődni a részletek iránt. Ez azért is fontos, mert Kiss azt állítja, hogy koncepciós perben ítélték el. 

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke már a múlt pénteken arra kérte a sajtót, hogy az általa vezetett vizsgálat lezárultáig ne hozzanak nyilvánosságra újabb részleteket az ügyről. (A hivatal azt vizsgálja, hogy a személyes adatok védelméhez fűződő jogot ki és mennyiben sértette meg.)

Miután Péterfalvi kérésének több lap nem tett eleget, hanem igyekezett utánajárni, hogy mi történhetett valójában, a hivatal vezetője egyszerűen zároltatta az ítéletet. Ez azt jelenti, hogy az érdeklődő újságírók nem kaphatják meg a Budapesti Levéltárból az ítéletet. A hvg például azt felhasználva kérdezett meg egy szakértőt, aki szerint nemhogy koncepciós per nem lehetett Kiss elítélése, de még szokatlanul enyhe ítéletet is kapott az egykori úszó.