Az adatvédelmi hivatal elnöke zároltatta a Kiss László-ítéletet

sport
2016 április 12., 07:31

Miután a szélesebb közvélemény számára csak a múlt héten derült ki, hogy Kiss Lászlót, az úszók azóta már csak volt szövetségi kapitányát 55 éve csoportos nemi erőszak miatt három évre elítélték, újságírók élénken elkezdtek érdeklődni a részletek iránt. Ez azért is fontos, mert Kiss azt állítja, hogy koncepciós perben ítélték el. 

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke már a múlt pénteken arra kérte a sajtót, hogy az általa vezetett vizsgálat lezárultáig ne hozzanak nyilvánosságra újabb részleteket az ügyről. (A hivatal azt vizsgálja, hogy a személyes adatok védelméhez fűződő jogot ki és mennyiben sértette meg.)

Miután Péterfalvi kérésének több lap nem tett eleget, hanem igyekezett utánajárni, hogy mi történhetett valójában, a hivatal vezetője egyszerűen zároltatta az ítéletet. Ez azt jelenti, hogy az érdeklődő újságírók nem kaphatják meg a Budapesti Levéltárból az ítéletet. A hvg például azt felhasználva kérdezett meg egy szakértőt, aki szerint nemhogy koncepciós per nem lehetett Kiss elítélése, de még szokatlanul enyhe ítéletet is kapott az egykori úszó. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.