Már régen azon tanakodtak, hogy mi legyen a boltzárral, amikor Orbán, Lázár és Kovács is magabiztosan állították, hogy marad

2016 április 13., szerda 4:44

Egyre kevésbé látszik, hogy mit akart csinálni az elmúlt hetekben a kötelező vasárnapi boltzárral a kormány. Rogán Antal propagandaminiszter tegnap éjjel Baló György műsorában megint egy teljesen új verzióval állt elő arról, hogy mikor, mit terveztek. Ha Rogán sztorija igaz, akkor Kovács Zoltán kormányszóvivő például elég megtévesztően nyilatkozott az ügyben.

Szóval Rogán tegnap éjjel azt mondta, hogy ő és Varga Mihály gazdasági miniszter már a múlt heti kormányülésen, a Kúria szerdai döntése előtt megkapták a boltzárral kapcsolatos feladatot. A beszélgetésből nem egyértelmű, hogy már konkrétan a visszavonásról szóló jogszabályt kellett fogalmazniuk múlt hétfő óta, vagy csak valami értékelő, előkészítő dokumentumot raktak össze. A lényeg, hogy már egy hete dolgoznak az ügyön.

Ehhez képest Kovács Zoltán kormányszóvivő például múlt csütörtökön teljes határozottsággal állította, hogy nem fogják visszavonni a boltzárat.

Ugyanezen a napon Lázár János még olyasmiket mond, hogy

„Hajrá MSZP!,” és "Legyen népszavazás"

de legalább hozzáteszi, hogy „még nem folytatta le a Fidesz a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdés hitelesítéséről szóló vitát.

Egy nappal később, múlt pénteken Orbán Viktor még a vasárnapi zárva tartás kiterjesztéséről beszélt.

Szóval ha Rogán és Varga másfél hete a kormányülésen tényleg azt a feladatot kapták, hogy mérjék fel, mi legyen a zárvatartással, akkor nem világos, hogy hétfőig miért nyomta mindenki, hogy a boltzár marad, ha pedig nem kaptak ilyen feladatot, akkor miért mondja Balónak, hogy dolgoztak rajta.