Orbán: Ezt tudni kell elviselni panaszkodás nélkül

Orbán Viktorral készített interjú jelent meg a Puskás Akadémia honlapján. Az interjúban az akadémiaalapító miniszterelnök a szombati tétmeccsekről, és a felcsúti focicsapat helyzetéről beszélt. (Szombaton az MTK játszik a Vasas, a Felcsút pedig a Honvéd ellen, és ezeken a meccseken dől el, kiesik-e a Felcsút a bajnokságból.)

Orbán azt mondta, hogy a csapata így is nagy eredményeket ért el, hiszen a válogatott fontos tagjának számító Kleinheisler László felcsúti nevelésű játékos, ahogyan a Videoton két alaptagja is. Ugyanakkor a 12 csapatos bajnokság erőn felüli teljesítést vár el a felcsúti focicsapattól.

„...a szurkolói ösztön mindig az underdogokat támogatja. Én is a Leicesternek szurkolok. Bár a valóság az, hogy a magyarországi klubok rangsorában mi vagyunk az igazi underdogok.”

- mondta Orbán.

Szerinte a csapatot ért támadások és a felcsúti focit övező országos ellenszenv is természetes, hiszen mégiscsak ő alapította a klubot, így az iránta érzett szimpátia vagy antipátia átterjed a csapatra is, a gyűlölködők pedig mindig hangosabbak, mint a támogatók.