Kovács Zoltán szerint az Egyesült Államok törvényes és ellenőrzött keretek között tartja a bevándorlást

politika
2016 május 04., 07:24
comments 169

A kormány célja, hogy senki ne lépjen illegálisan Európába: olyan migránsok, akik nem szorulnak valóban védelemre, ne tehessék be a lábukat a kontinensre – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 reggeli műsorában.

Kovács Zoltán azt mondta, hogy ezért javasolták a schengeni rendszer reformját, a Schengen 2.0-t, amivel „egyre többen értenek egyet”.

A kormányszóvivő szerint ma Európában ott húzódik a valódi választóvonal a tagállamok között, hogy betartják-e a közös határvédelmi szabályokat, vagy sem, szerinte ez „a szolidaritás mértékegysége”.

A kormány olyan Európát szeretne, amiben erős tagállamok hoznak döntéseket az őket érintő alapvető kérdésekben, például abban, hogy a lakosság kivel akar együtt élni a következő évtizedekben, évszázadokban. Ezért, mint mondta, soha nem volt még aktuálisabb egy népszavazás a kötelező betelepítési kvótáról, aminek eredményét elképzelhetetlen, hogy figyelmen kívül hagyja az EU.

Bazzeg Amerika

Kovács Zoltán szerint bár most nem látványos Magyarországon az illegális bevándorlás, csupán „hamis biztonságtudatuk” van az embereknek, a migrációs „áradat” ugyanis továbbra is folyik Európa felé.

Kovács ekkor a pozitív példákat sorolta fel:

szerinte más országok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália, „tudtak gondoskodni a saját biztonságukról”, törvényes és ellenőrzött keretek között tartják a bevándorlást.

Bezzeg mi?

Persze kérdés, hogy a múlt heti teljesítménye után most mennyire lehet komolyan venni Kovács Zoltánt, de azért lássuk, hogy mi a valóság azzal szemben, amit az Egyesült Államokról állított.

Valójában az Egyesült Államokban kb. 11 millió illegális bevándorló élhet, és az országba évente kb. 1,2 millió bevándorló érkezik, főleg Kínából, Indiából és Mexikóból.

Annyira komoly probléma az illegális bevándorlás, hogy egy szövetségi fellebbviteli bíróság olyan ítéletet hozott, ami szembement Barack Obama elnöki rendeleteivel, amikkel 5 millió bevándorló kitoloncolását akadályozta.

Itt írtunk arról, hogy milyen elképesztő állapotok uralkodnak az USA déli határánál, ahol gyakorlatilag évek óta háború zajlik, ami több ezer áldozatot szedett.

A populista Donald Trump, aki már majdnem biztos, hogy a Republikánus Párt elnökjelöltje lesz, a kampányában azt ígérte, falat épít a mexikói határra (ezt figurázta ki a South Park is).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.