Panama enged, fellibbenti a fátylat az adótitkairól

gazdaság
2016 május 11., 06:37

A Panama-iratok kiszivárgását követő nemzetközi nyomás hatására a közép-amerikai ország engedni látszik: 4 másik adóparadicsommal együtt a panamai kormány is beleegyezett abba, hogy

ezentúl hajlandó információt szolgáltatni az oda bejegyzett cégekről.

Ezzel Panama segíteni fog a világ kormányainak az adóelkerülők és az offshore elleni harcban.

Panama, Bahrein, Libanon, Nauru és Vanuatu most beleegyeztek, hogy elfogadják az OECD adóügyi információmegosztásról szóló irányelveit. A tárgyalások még csak most indulnak majd az OECD-vel, de ezzel a lépéssel várhatóan mind az 5 állam fellibbenti a leplet az adótitkairól. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.