A Parlament 2 év után most először tárgyal a ciklusban ellenzéki indítványról

A transzatlanti kereskedelmi és beruházási megállapodásról (TTIP) lesz szó, amiről itt írtunk. Erről Magyarországon kevés szó esik, a parlamentben legutóbb csak 16 képviselő vitázott róla, miközben Németországban nagy vitákat kavart, óriási tömegtüntetések is voltak ellene.

Erről az érdekes adattól Schiffer András LMP-társelnök ír egy Facebook-posztjában:

„Ebben a ciklusban először tárgyal ellenzéki indítványról a Ház. A Házbizottság mai ülésén a keddi ülés napirendjére vette az LMP határozati javaslatát, amely a következő álláspont képviseletére kötelezné a magyar kormányt Brüsszelben a TTIP (és a többi hasonló egyezmény) ügyében: a szabadkereskedelmi egyezményeknél nem mellezhető a nemzetállami parlamentek jóváhagyása + Magyarország vétózzon meg minden olyan szabadkereskedelmi megállapodást, amely veszélyezteti a környezet- és egészségvédelem, az élelmiszerbiztonság, valamint az emberi jogi és munkajogi garanciák jelenlegi szintjét, illetve magánbíróságok elé citál szuverén államokat.”

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.