Simán nyert a Fidesz a dunaújvárosi időközin

POLITIKA
2016 június 05., 19:34
comments 518

Időközi választást tartottak vasárnap Dunaújváros 4. számú egyéni körzetében, miután az előző győztes, fideszes Gál Rolandot gyilkossággal gyanúsítják. Az új választás indokát leszámítva sem nézett ki jól ez a választás a Fidesznek. Csak néhány hír az elmúlt hónapokból, ami Dunaújvárosból érkezett:

  • Az új közvilágítási rendszer annyira jól indult, hogy a fontosabb útvonalakon közlekedni merő életveszély volt.
  • Becsődölt a 600 millióból kitömött helyi focicsapat.
  • Itt kényszerítettek WC-pucolásra harmadikos általános iskolásokat, amiből szintén nagy balhé lett.

A Fidesz Orbán Viktort is bevetette a kampányban, és sikerült visszahozni a meccset, de ehhez kellett az ellenzék megosztottsága is.

A két nagyobb balos párt, a DK és az MSZP összekapott a jelölés jogán - tehát azon, hogy ki lépjen vissza a másik javára - , és a PM-el kiegészülve hiába kaptak több szavazatot, mint a fideszes jelölt, utóbbi nagyon simán nyert. A DK-s Huszti Zsolt egyébként alaposan lenyomta a szocialista Selyem Józsefet. Végeredmény:

  1. Lassingleitner Fruzsina (Fidesz) 405 szavazat
  2. Huszti Zsolt (Demokratikus Koalíció) 241 szavazat
  3. Barta Endre (Jobbik) 199 szavazat
  4. Selyem József (MSZP) 97 szavazat
  5. Pappné Grabant Ilona (Párbeszéd Magyarországért) 84 szavazat

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.