A Felcsúti Hírlap megköszönte Mészáros Lőrincnek, hogy a _saját vagyonából_ varázsolt színterápiát a helyi ovisoknak

POLITIKA
2016 június 08., 11:04
comments 153

Néhány napja jelent meg a Felcsúti Hírlap júniusi száma, aminek a vezető híre, hogy Erdélyből, a parajdi sóbányából szállították a sót a felcsúti Kastély Óvodába – amit ősszel Orbán is meglátogatott –, hogy a tornaszobában sófalat állítsanak fel.

A hírlap a képviselő testületnek ezért köszönetet is mondott, és a cikkből kiderül, hogy a sófal átadóünnepségén még egy kisebb műsort is tartottak, mint írják:

„Az ünnepségen a nyugalmat árasztó zene (Óz a csodák csodája: Szivárványdal), a szivárványszínek és a fények elvarázsolták a gyerekeket, a felnőttek szemébe pedig könnyeket csaltak. Nehéz szavakba önteni az átélt pillanatot.”

A hírlap utolsó cikkében Bárányos Gáborné óvodavezető fel is fedi, hogy a páratlan színterápiát Mészáros Lőrinc a saját vagyonából finanszírozta:

„Péntek reggel Mészáros Lőrinc polgármester úr átadta a sószobát – köszönjünk, hogy saját vagyonából az egészséges környezet mellé a színterápiát is meg tudtuk valósítani!”

Hogy a nemes gesztus (egy filmzene lejátszása, és egy színes lámpa beüzemelése) milyen elképesztő technikai eszközöket, emberi erőforrásokat és anyagi költségeket jelentett, nem tudni.

photo_camera Polgármester megpusziltatása gyerekkel (via NOL)

(Egy másik cikk szerint a 4 akkord nevű budapesti fiatalokból álló formáció is fellépett a felcsúti Faluházban, ezzel kapcsolatban megjegyzik: „Köszönet Mészáros Lőrinc polgármester úrnak a rózsákért, s a kedves szavakért, amelyekkel az anyákat köszöntötte.”)

Az ilyen hangulatú cikkek persze teljesen megszokottak a helyi lapoknál (és állapoknál), de a lényeg, hogy legalább kiderült, Mészáros Lőrinc, aki egyszerűen nem tud félreugrani az állami milliárdok elől, néha hatalmasat jótékonykodik ott, ahol igazán szükség van rá!

Magyarországon tehát még nem mindenhonnan veszett ki a tisztelet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.