A Felcsúti Hírlap megköszönte Mészáros Lőrincnek, hogy a _saját vagyonából_ varázsolt színterápiát a helyi ovisoknak

2016 június 8., szerda 11:04
156

Néhány napja jelent meg a Felcsúti Hírlap júniusi száma, aminek a vezető híre, hogy Erdélyből, a parajdi sóbányából szállították a sót a felcsúti Kastély Óvodába – amit ősszel Orbán is meglátogatott –, hogy a tornaszobában sófalat állítsanak fel.

A hírlap a képviselő testületnek ezért köszönetet is mondott, és a cikkből kiderül, hogy a sófal átadóünnepségén még egy kisebb műsort is tartottak, mint írják:

„Az ünnepségen a nyugalmat árasztó zene (Óz a csodák csodája: Szivárványdal), a szivárványszínek és a fények elvarázsolták a gyerekeket, a felnőttek szemébe pedig könnyeket csaltak. Nehéz szavakba önteni az átélt pillanatot.”

A hírlap utolsó cikkében Bárányos Gáborné óvodavezető fel is fedi, hogy a páratlan színterápiát Mészáros Lőrinc a saját vagyonából finanszírozta:

„Péntek reggel Mészáros Lőrinc polgármester úr átadta a sószobát – köszönjünk, hogy saját vagyonából az egészséges környezet mellé a színterápiát is meg tudtuk valósítani!”

Hogy a nemes gesztus (egy filmzene lejátszása, és egy színes lámpa beüzemelése) milyen elképesztő technikai eszközöket, emberi erőforrásokat és anyagi költségeket jelentett, nem tudni.

Polgármester megpusziltatása gyerekkel (via NOL)

(Egy másik cikk szerint a 4 akkord nevű budapesti fiatalokból álló formáció is fellépett a felcsúti Faluházban, ezzel kapcsolatban megjegyzik: „Köszönet Mészáros Lőrinc polgármester úrnak a rózsákért, s a kedves szavakért, amelyekkel az anyákat köszöntötte.”)

Az ilyen hangulatú cikkek persze teljesen megszokottak a helyi lapoknál (és állapoknál), de a lényeg, hogy legalább kiderült, Mészáros Lőrinc, aki egyszerűen nem tud félreugrani az állami milliárdok elől, néha hatalmasat jótékonykodik ott, ahol igazán szükség van rá!

Magyarországon tehát még nem mindenhonnan veszett ki a tisztelet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt