Az FBI állítólag korábban kétszer is ellenőrizte az orlandói merénylőt

Röviddel azelőtt, hogy vasárnap hajnalban besétált az orlandói Pulse melegbárba, és megölt 50 embert, illetve megsebesített 53-at, az afgán származású amerikai Omar Mir Seddique Mateen felhívta a 911-et, és hűséget esküdött az ISIS vezérének, Abu Bakr al-Bagdadinak, illetve utalt a Tsarnaev testvérekre is, akik 2013-an a bostoni maratonon robbantottak.

De kiderült, hogy a hatóságok előtt korábban sem volt ismeretlen a 29 éves iszlamista férfi. Meg nem nevezett magas rangú rendőrségi források szerint ugyanis Mateent korábban kétszer is ellenőrizte az FBI – írja a Daily Beast, míg a CBS News szerint Mateenre az elmúlt 5 évben figyelt fel az FBI.

A férfi New Yorkban született Omar Mir Seddique néven, a Mateent 2006-ban vette fel. Biztonsági őrként dolgozott, és volt fegyverviselési engedélye egy kézifegyverre. A mészárlásnál viszont egy AR-15-ös gépkarabélyt használt, amikor a kommandósok agyonlőtték.

Barack Obama amerikai elnök terrorcselekménynek és homofób gyűlöletcselekménynek nevezte minden idők legsúlyosabb amerikai lövöldözős vérengzését. (Gawker)