Obama a terrortámadásról: „Terrorcselekmény történt”

Terrorizmus
2016 június 12., 18:47
comments 250

Az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett az 50 áldozatot követelő, orlandói melegbárban hajnalban elkövetett támadás elkövetőjeként – közölte a dzsihadista szervezethez kötődő Amak hírügynökség.

link Forrás

Mint mindig, az Egyesült Államok elnöke most, Amerika eddigi legvéresebb lövöldözése után is letudta a kötelező kört, és arról beszélt, hogy ez a támadás bármelyik amerikai közösség ellen történhetett volna, illetve hogy egész Amerika kiáll Orlando mögött. Az amerikai elnök szerint szívszorító nap ez a meleg, biszexuális és transzneműek (LGBT) közösségének, de egyelőre nem lehet egyértelműen megítélni a támadó indítékait, az FBI vezeti a vizsgálatot az ügyben.

Nem kell ahhoz jósnak lenni, hogy belássuk: tovább fog folytatódni a fegyvertartásról szóló vita. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.