100 millióból 105 magyart hazahoztak, majd abba is hagyták a Gyere haza, fiatal! programot

gazdaság
2016 június 13., 15:00
comments 183

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a parlamentben tartott sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem folytatják a fiatalok hazahozatalát célzó, Gyere haza fiatal programot – írja az MTI. Ez az a program, amivel egy év alatt 100 millió forintból 105 magyar fiatalt tudtak hazacsábítani.

A 350-500 ezer külföldön dolgozó magyarból kb. 200 ezer próbál szerencsét Londonban, és főleg az elmúlt években mentek ki. De Németországban is rövid idő alatt megduplázódott a magyar munkavállalók száma. Ráadásul a magyar tanulók kétharmada tervezi elhagyni az országot. Ezek szerint új módszert kell kitalálni arra, hogy hazacsábítsák a fiatalokat.

A kudarc beismerése már benne volt a levegőben, hiszen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón arra a kérdésre, hogy a program folytatódik-e, egyszerűen annyit mondott, hogy „Következő kérdés?”, majd pár másodperc csönd után hozzátette, hogy „Lojális vagyok minisztertársamhoz.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt