Áramtermelésbe kezd Lázár János dohányügyi tanácsadója

POLITIKA
2016 június 14., 09:15
comments 88
Sánta János (jobbra) dohánytnéz (Forrás: http://continentaltobacco.com/)
photo_camera Sánta János (jobbra) dohánytnéz. Fotó: http://continentaltobacco.com

Négy új társaságot jegyeztek a Sánta Jánoshoz tartozó Continental-csoport központi címén - írja a Világgazdaság. 3-3 millió forint törzsőkével alapított kft.-k fő tevékenységi köre a villamosenergia-termelés, ami újdonság ahhoz képest, hogy a Continental eddig a dohánypiacon volt aktív: az ugyanezen a címen bejegyzett Continental Zrt. gyártó, a Dofef Zrt. fermentáló, a Tabán Trafik Zrt. kereskedőcégként, a Ventas Coffee Kft. pedig a kávékereskedő vállalatként működik.

Az új cégek - a Solarbeam, Solarbelt, Solarbird és Solardeck - nem reagáltak a lap megkeresésére, de tulajdonosaik egyértelműen kötődnek a Continental-csoporthoz. "A Solarbelt-alapító Sánta János István ott ül a Continental, a Dofer és a Tabán Trafik vezető testületében is, a Ventas Coffee Hungary Kft.-nek pedig résztulajdonosa is. Utóbbi a Continental részvényese, és a dohánygyártó leányhoz hasonlóan a multik uralta piacra tört be" - írja a gazdasági lap.

Lázár János ismerőse, Sánta János az egyik nagy nyertese volt a dohány-koncessziók újraosztásának a kis- és nagykereskedelmi szektorban egyaránt. (Világgazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.