Áramtermelésbe kezd Lázár János dohányügyi tanácsadója

Sánta János (jobbra) dohánytnéz. Fotó: http://continentaltobacco.com

Négy új társaságot jegyeztek a Sánta Jánoshoz tartozó Continental-csoport központi címén - írja a Világgazdaság. 3-3 millió forint törzsőkével alapított kft.-k fő tevékenységi köre a villamosenergia-termelés, ami újdonság ahhoz képest, hogy a Continental eddig a dohánypiacon volt aktív: az ugyanezen a címen bejegyzett Continental Zrt. gyártó, a Dofef Zrt. fermentáló, a Tabán Trafik Zrt. kereskedőcégként, a Ventas Coffee Kft. pedig a kávékereskedő vállalatként működik.

Az új cégek - a Solarbeam, Solarbelt, Solarbird és Solardeck - nem reagáltak a lap megkeresésére, de tulajdonosaik egyértelműen kötődnek a Continental-csoporthoz. "A Solarbelt-alapító Sánta János István ott ül a Continental, a Dofer és a Tabán Trafik vezető testületében is, a Ventas Coffee Hungary Kft.-nek pedig résztulajdonosa is. Utóbbi a Continental részvényese, és a dohánygyártó leányhoz hasonlóan a multik uralta piacra tört be" - írja a gazdasági lap.

Lázár János ismerőse, Sánta János az egyik nagy nyertese volt a dohány-koncessziók újraosztásának a kis- és nagykereskedelmi szektorban egyaránt. (Világgazdaság)