Vizsgálatot indít az EU a felcsúti kisvasút miatt

POLITIKA
2016 június 19., 19:33

Na, most már tényleg üzenni kéne Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!

A Telegraph cikke szerint az EU is vizsgálódik a felcsúti kisvasút körül, mert felmerült, hogy a magyar kormány nem megfelelően használta fel azt a 2 millió eurónyi uniós forrást, amiből a kisvasutat építették. Az uniós eljárás Jávor Benedek bejelentésére indul, aki szerint abszurd, hogy a vasút Orbán gyerekkori falujától Orbán másik fontos gyerekkori falujáig megy.

Az utasok viszont nem nagyon használják, mert szerintük „a semmiből megy a semmibe”.

link Forrás

A kormány az építkezés EU-nak benyújtott dokumentációban azt ígérte, hogy a kisvasút turisztikai vonzerő lesz majd, és napi 2500-7000 utasra lehet majd számítani. Ehhez képest a működés első hónapjában

átlagosan napi 30 ember váltott jegyet.

Az unió azért vizsgálódhat ebben ez ügyben, mert az ő pénzük adta a kisvasút finanszírozásának 80 százalékát. (Telegraph - bónusz: a brit lap cikkében látható a 444 felcsúti drónvideója is)

UPDATE:

A kormány nevében Csepreghy Nándor államtitkár kedden cáfolta a Telegraph által közölt utasadatokat, és azt is mondta, hogy a Miniszterelnökség nem tud semmilyen EU-s eljárásról a kisvasút ügyében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.