Tuzson: A kormány nem fél a Spéder Zoltántól lefoglalt hangfelvételek miatt

Tuzson Bence államtitkár az Alkotmánybíróság döntését értékelő sajtótájékoztatót hívott össze, de a hvg.hu tudósítása szerint itt kérdezték azokról az információkról is, mely szerint az Orbán Viktor kegyeiből nemrégiben kiesett Spéder Zoltántól a házkutatást végző rendőrök olyan hangfelvételeket is lefoglaltak, melyeken Orbán Viktor és Rogán Antal hallható, illetve mint azóta kiderült, Lázár János hangja is felbukkan.

Tuzson elmondta, hogy a kormány nem fél, hogy kompromitálóak lennének, de még nem tudják, hogy hol tart a nyomozás. Az államtitkárt kérdezték Portik Tamás állításairól is, erről Tuzson azt mondta, hogy ezeket helyén kell kezelni, Portik ugyanis pár héttel ezelőtt 15 évet kapott a Prisztás-gyilkosságban betöltött szerepéért.

Közben a 168 óra arról ír, hogy úgy tudják, a Magyar Nemzeti Bank azt fontolgatja, feljelentést tesz a Spéder Zoltán vezette FHB ellen. A vád tőkebefektetési csalás lehetne, az indok pedig a 2012-es és 2013 eleji eurókötvény-kibocsátásos ügy, ami sokáig csak a sajtónak volt gyanús, de a hatóságoknak nem annyira.

Tuzson beszélt a kvótaellenes népszavazásról is, elmondta, hogy az ország függetlensége forog kockán.