A Die Welt szerint a német pénzügyminisztérium a magyar EU-kilépéstől is tart

POLITIKA
2016 június 24., 21:21
comments 371

A Die Welt megszerzett egy munkadokumentumot, amit a német szövetségi pénzügyminisztériumban készítettek, és arról szól, hogy mi van, ha a Brexit után más EU-tagállamok is kacérkodni kezdenek az unió elhagyásával. A dokumentum szerint 4 olyan tagállam van, amelyiknél reális veszély lehet ez:

Hollandia, Ausztria, Finnország és Magyarország.

Az irat azt javasolja a német kormánynak, hogy próbálják megkönnyíteni a brit kilépést, és az EU ajánljon fel a briteknek partneri státuszt.

Ugyanakkor a pénzügyminisztériumi dokumentum tárgyalja azt is, hogy Németország nagyon megszívja: a brit kilépéssel évi 3 milliárd euróval nőnek Berlin EU-s befizetései. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.