A szavazás után két órával ugrott meg a Google-ban a kérdés, hogy "mi lesz, ha kilépünk az EU-ból"

külföld
2016 június 24., 07:20
comments 146

A Google Trends posztolta ki Twitterre, hogy látványosan megugrottak a "Mi történik, ha elhagyjuk az EU-t" kérdésre történő rákeresések a Google-ben csütörtök éjjel. A csúcs mintegy két órával azután volt, hogy lezárták az urnákat.

link Forrás

És ez a kérdés elég jól össze is foglalja, milyen volt maga a kampány. A tét óriási volt, az ország összes lakosának életét befolyásoló borzasztó komplex kérdésről kellett szavazni, de a fő üzenetek mégis egy-két kérdés, például a bevándorlás körül forogtak. Arra viszont, hogy milyen gazdasági vagy szociális következményei lehetnek mindennek, sokkal kevesebb szó volt a távozók oldalán.

Arról, hogy milyen gazdasági nehézségeket hozhat a Brexit, itt írtunk részletesebben. De a lényeg éppen az, hogy igazán még nem is látni, mekkora káoszt hozhat a kilépés. Ahogy Dan Nolan brit újságíró nyilatkozta nekünk a kampányról: "Gazdag politikusok hazudoznak azok szavazatáért, akik a legtöbbet veszítenék a kilépéssel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.