A kormány 30 milliárdot költ bicikliutakra

2016 augusztus 3., szerda 8:22
80

Mintegy 30 milliárd forint értékű kerékpárút-fejlesztésről döntött a kormány, a turisztikai szempontból legfontosabb útvonalak fejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősítették – jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa egy budapesti háttérbeszélgetésen.

Révész Máriusz, a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos, Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója és Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke (b-j) a Bringológia című kiállítás megnyitóján az Iparművészeti Múzeumban, június 16-án (Fotók: Marjai János / MTI) Fotó: Marjai János

Révész Máriusz szerint a fejlesztések koordinálása érdekében döntöttek arról is, hogy a tárcán belül külön kerékpáros főosztályt hoznak létre – írja az MTI. Révész a kiemelt állami fejlesztések közé ezeket sorolta:

  • a Budapest-Balaton kerékpárút fejlesztése
  • a Balatont a Kis-Balatonnal összekötő kerékpárút fejlesztése
  • a Balatoni bringakör komplex fejlesztése
  • a Tisza-tó körüli kerékpárút hiányzó szakaszának kiépítése
  • az Eurovelo 6 útvonal Rajka-Dömös, Szentendre-Budapest, Dunakeszi-Budapest, Budapest-Érd-Százhalombatta szakaszainak komplex fejlesztése

A fejlesztésekhez szükséges forrásokat uniós és hazai források biztosítják, a fejlesztések többsége 2018-ra megvalósulhat – mondta.

Arról, hogy milyen nevetséges állapotok vannak a bicikliút-fejlesztéseket illetően, itt írtunk, azt pedig, hogy merre tartanak a budapesti kerékpáros fejlesztések, itt mutattuk be.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt