Légicsapás ért egy szíriai kórházat

2016 augusztus 6., szombat 16:38
62

Légicsapás ért egy kórházat Szíria észak-nyugati részén, 15 kilométerre a lázadók által ellenőrzött Idlib kormányzóság fővárosától egy Melesz nevű kisvárosban. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű civilszervezet szerint

10 ember halt meg a támadásban, és gyerekek is voltak köztük.

Szíriában jelenleg az Aszad-kormány gépei és orosz repülők hajtanak végre légicsapásokat a Reuters szerint, de az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja sem tudja, hogy a kórház elleni támadást orosz vagy szíriai repülők hajtották végre.

Civilek próbálnak kimenteni néhány embert egy épülettűzből Aleppóban. (Ibrahim Ebu Leys / Anadolu Agency) Fotó: Ibrahim Ebu Leys

Nemzetközi szervezetek folyamatosan kérik a harcoló feleket, hogy a légicsapásaikkal kerüljék el az egészségügyi intézményeket, de eddig nem sokat ért a kérés: a Szíriai-Amerikai Orvosi Társaság szerint csak júliusban 43 támadás ért egészségügyi intézményt.

Több szíriai szervezet azt állítja, hogy az oroszok és a szíriai kormányerők direkt vesznek célba olyan egészségügyi intézményeket, amit a lázadók (tehát nem az ISIS, hanem az ISIS-szel és Aszaddal is szemben álló fegyeresek) igazgatnak. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt