Hab a tornán: Habsburg György a budapesti olimpiáért kampányol Rióban

Budapest 2024-es olimpiai pályázatának sikere érdekében, életében először jár ötkarikás játékokon Habsburg György, az utolsó magyar király, IV. Károly unokája.

"Természetesen a Budapest 2024 miatt vagyok itt, próbálom a kapcsolataimat kihasználni, hogy népszerűsítsem ezt az ötletet" - mondta az MTI-nek az 51 éves olimpiai "újonc".

"Nemrég érkeztem, csütörtökön az úszásra tudtam ellátogatni, pénteken pedig az ökölvívócsarnokban voltam először, ahol ugyan nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy szerettük volna, de már eddig is fantasztikus sikereket értünk el, s el kell mondjam, hogy bárhova megyek, bárkivel találkozom, hihetetlen tisztelettel beszélnek velünk, elismerve a nagyszerű eredményeket"

- nyilatkozta.

Habsburg György az olimpia végéig Rióban kampányol majd a magyar kandidálásért, s mint mondta, szeretne minél több sporteseményre eljutni, ám ez nagyban függ az egyéb, a lobbizással összefüggő programjainak alakulásától.

"Kell népszerűsíteni a pályázatot, mert nagyon erős ellenfelekkel kell megküzdeni a rendezésért" - jegyezte meg. Egy kérdésre válaszolva elárulta, hogy "nagyon reális" esélyt lát a magyar kandidálás sikerére.

"Komoly versenytársak vannak, de mindent meg kell próbálni. Ahogy édesapám (Habsburg Ottó) mondta mindig, aki nem lő, nem talál" - fogalmazott.

Habsburg György szerint Budapest mellett szól, hogy Magyarország a sportban óriási sikereket ért el a történelem során, és még nem rendezett olimpiát.

"Egy régi elképzelés ez már, s egy jól kidolgozott, jó tervünk van"

- foglalta össze gondolatait Habsburg György.

Update: A Habsburgok neve éppen egy hete reppent fel a sajtóban, amikor a Világgazdaság arról írt, hogy Divatcsarnok Projekt Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Zrt. néven a közelmúltban bejegyeztek egy új céget, aminek egyik igazgatósági tagja Habsburg Lotharingiai Mihály főherceg, az ismert uralkodócsalád magyar ágának tagja. A cég részvényeit egy liechtensteini személy, bizonyos Max Turnauer jegyzi.

A Divatcsarnok, azaz a Párisi Nagyáruház az Andrássy út egyik legpatinásabb épülete, jelenleg állami tulajdonban van. Ezért is különös, miért hoztak létre projektcéget. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.