Lemond a Román Olimpiai Bizottság elnöke a hamis mezek miatt

sport
2016 augusztus 15., 19:11
comments 113

Romániában áll a bál: nem elég, hogy az ország az eddigi eredményei szerint 60 éve nem szerepelt ennyire rosszul olimpián, a román olimpiai csapat még egy nagyon ciki mezbotrányba is keveredett, kiderült ugyanis, hogy a sportolók ruhái hamisak.

A botrány akkor robbant ki, mikor rendőrök tartottak házkutatást a Román Olimpiai Bizottságnál. Kiderült, hogy bár korábban azt állították, hogy a mezeket a Kappa gyártotta, a ruhákon a francia Sol's Europe cég logója szerepel. A gyártót közbeszerzésen választották ki, és a közvetítőcég el is ismerte, hogy a ruhák hamisak. Korábban a sportolók rengeteget panaszkodtak is arról, hogy a mezeik rossz minőségűek, könnyen szakadnak, festékfoltot hagynak a sportolók testén, mosásban összemennek és leválnak róluk a feliratok. Többen a román olimpiai csapat kudarcait is ezekkel a rossz ruhákkal magyarázták.

photo_camera Andreea Aanei román súlyemelőnő a riói olimpián (AFP PHOTO / GOH Chai Hin)

A botrányok miatt Alin Petrache, a Román Olimpiai Bizottság elnöke be is jelentette, hogy a riói olimpia után lemond.

Petrache azt mondta, azért mond le, mert nem akarja, hogy a hamisítási botrány miatt induló vizsgálatot befolyásolja, hogy vezető pozícióban van, ezzel sem akarja befolyásolni a nyomozást. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt