Lemond a Román Olimpiai Bizottság elnöke a hamis mezek miatt

sport
2016 augusztus 15., 19:11
comments 113

Romániában áll a bál: nem elég, hogy az ország az eddigi eredményei szerint 60 éve nem szerepelt ennyire rosszul olimpián, a román olimpiai csapat még egy nagyon ciki mezbotrányba is keveredett, kiderült ugyanis, hogy a sportolók ruhái hamisak.

A botrány akkor robbant ki, mikor rendőrök tartottak házkutatást a Román Olimpiai Bizottságnál. Kiderült, hogy bár korábban azt állították, hogy a mezeket a Kappa gyártotta, a ruhákon a francia Sol's Europe cég logója szerepel. A gyártót közbeszerzésen választották ki, és a közvetítőcég el is ismerte, hogy a ruhák hamisak. Korábban a sportolók rengeteget panaszkodtak is arról, hogy a mezeik rossz minőségűek, könnyen szakadnak, festékfoltot hagynak a sportolók testén, mosásban összemennek és leválnak róluk a feliratok. Többen a román olimpiai csapat kudarcait is ezekkel a rossz ruhákkal magyarázták.

Andreea Aanei román súlyemelőnő a riói olimpián (AFP PHOTO / GOH Chai Hin)
photo_camera Andreea Aanei román súlyemelőnő a riói olimpián (AFP PHOTO / GOH Chai Hin)

A botrányok miatt Alin Petrache, a Román Olimpiai Bizottság elnöke be is jelentette, hogy a riói olimpia után lemond.

Petrache azt mondta, azért mond le, mert nem akarja, hogy a hamisítási botrány miatt induló vizsgálatot befolyásolja, hogy vezető pozícióban van, ezzel sem akarja befolyásolni a nyomozást. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.