Lemond a Román Olimpiai Bizottság elnöke a hamis mezek miatt

2016 augusztus 15., hétfő 17:11

Romániában áll a bál: nem elég, hogy az ország az eddigi eredményei szerint 60 éve nem szerepelt ennyire rosszul olimpián, a román olimpiai csapat még egy nagyon ciki mezbotrányba is keveredett, kiderült ugyanis, hogy a sportolók ruhái hamisak.

A botrány akkor robbant ki, mikor rendőrök tartottak házkutatást a Román Olimpiai Bizottságnál. Kiderült, hogy bár korábban azt állították, hogy a mezeket a Kappa gyártotta, a ruhákon a francia Sol's Europe cég logója szerepel. A gyártót közbeszerzésen választották ki, és a közvetítőcég el is ismerte, hogy a ruhák hamisak. Korábban a sportolók rengeteget panaszkodtak is arról, hogy a mezeik rossz minőségűek, könnyen szakadnak, festékfoltot hagynak a sportolók testén, mosásban összemennek és leválnak róluk a feliratok. Többen a román olimpiai csapat kudarcait is ezekkel a rossz ruhákkal magyarázták.

Andreea Aanei román súlyemelőnő a riói olimpián (AFP PHOTO / GOH Chai Hin) Fotó: GOH CHAI HIN

A botrányok miatt Alin Petrache, a Román Olimpiai Bizottság elnöke be is jelentette, hogy a riói olimpia után lemond.

Petrache azt mondta, azért mond le, mert nem akarja, hogy a hamisítási botrány miatt induló vizsgálatot befolyásolja, hogy vezető pozícióban van, ezzel sem akarja befolyásolni a nyomozást. (Business Insider)