82-ből 59 taxis bukott meg a hatósági ellenőrzésen a Szigeten

közlekedés
2016 augusztus 17., 13:51
comments 147

A hétvégén elég nagy felháborodást keltett, hogy egy taxis 25 ezer forintot kért egy ír turistától csak azért, hogy a Sziget Fesztivál bejáratától elvigye a Margitszigetre. Az ír nem akart fizetni, erre a taxis megütötte.

Az eset után az Index megkérdezte a BKK-t, hogy a Sziget alatt hányszor ellenőrizték a taxisokat, és mit tapasztaltak. Korábban egyébként maga a BKK mondta, hogy a fesztivál környékén fokozottan ellenőriznek majd.

A BKK azt írt a válaszában. hogy

szerdáig 82 esetben ellenőrizték a taxisokat a Szigetnél, és 59 esetben találtak jogsértést.

Ez azt jelenti, hogy az ellenőrzött taxisok 72 százalékánál volt valami gond. A leggyakrabban ezek voltak a rendellenességek:

  • engedély nélküli személyszállítási tevékenység, érvénytelen engedély,
  • személyszállítási vezetői igazolvány hiánya,
  • taxaméter befolyásolása, rögzített viteldíj, hiányos/hamis nyugta, nyugtaadás elmulasztása és
  • taxiállomás-használati hozzájárulás hiánya (ami azt jelenti, hogy Budapesten nem is szolgáltathatna).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.