Elképesztő mennyiségű pénzt égettek el Hatvanban

POLITIKA
2016 szeptember 05., 08:25
comments 110

A feladat pedig nem volt bonyolult: össze kellett volna kötni Hatvant a Boldog nevű településsel a kerékpárosok számára, az úton egy hídat is építeni kellett a Zagyván keresztül.

Ehhez képest elköltöttek egymilliárd forintot úgy, hogy lett egy gazos, már felújításra szoruló bicikliút és egy - legalábbis az Átlátszó beszámolója szerint – teljesen értelmetlen kerékpáros kalandpark, amely zárva van balesetveszély miatt.

A kivitelezést a felcsúti a gázszerelőből lett milliárdos Mészáros Lőrinchez köthető Duna Aszfalt végezte.

„A meglévő Zagyva hídtól pár száz méterre épült meg az új híd, átívelve egy széles ártéri terület. A furcsa cikk-cakkokat rajzoló híd alatt fatákolmányok és töredezett betontömbök jelzik, hogy itt egy «kerékpáros kalandpark» van. A hídon lévő lejárat le van lakatolva, és biztonsági őr védi az objektumot attól, hogy illetéktelenek engedély nélkül behatoljanak”

- írja az Átlátszó, ahol részletekre és videóra is bukkanhat.

A tiszafüredi, ugyancsak balesetveszélyesnek titulált, egymilliárd forintból megépült kerékpáros kilátóról és az el nem készült bicikliutakról készült riportunkat itt nézheti meg:

(Átlátszó/60lap)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt