Hétfőtől újra törvényesen fog működni az MNB

gazdaság
2016 szeptember 08., 19:24
comments 74

Kardkovács Kolos, a Magyar Nemzeti Bank korábbi jogi és szanálásért felelős ügyvezető igazgatóját jelölik a jegybanki Monetáris Tanács új tagjának – tudta meg az Origo.

A lap szerint azért esett Kardkovácsra a választás, mert korábbi, főleg az NGM-ben ellátott feladatai nyomán tapasztalattal rendelkezik a gazdaságnövekedés és foglalkoztatás terén. Vagyis azzal, hogy az NGM-ben dolgozott jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkárként már ért a monetáris politikához – ironizált a Portfolio.

Korábban írtunk arról, hogy az egykori államtitkár egy kuratóriumi tagsága mellett három alapítvány és még három alapítványi cég felügyelőbizottságában vett fel fizetést.

A Monetáris Tanács Bártfai-Mager Andrea külsős MT-tag postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztossá nevezése óta törvényen kívül működik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.