Mészáros Lőrinc-közelbe került a gigantikus biatorbágyi szellemváros (is)

A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vállalatbirodalmával gyakorlatilag összenőtt Szíjj László-féle vállalatbirodalom megvette annak a cégnek a tevékenységéhez szükséges eszközeit, ami korábban megszerezte az M1-es mellett éktelenkedő, óriási beton szellemvárost.

A GVH tegnap "sommás eljárásban", egyszerűsített döntéssel engedélyezte az vállalkozásrész megvásárlását. A konkrét tranzakció úgy néz ki, hogy Szíjj érdekeltségei, a Vakond Via Kft., a Hódaszfalt Zrt. és a Hódút Freeway Kft. megvásárolja a Lavinamix Kft. építőipari eszközeit. Ehhez a vállalkozásrészhez szükséges a GVH engedélye.

A Lavinamix korábban a felszámolási eljárás során, tartozásai fejében szerezte meg a budaörsi Tópark fejlesztést, ingatlanostul, félkész épületestül. Később – talán a CSOK-hírek hatására – bejelentették, hogy folytatják az ingatlanfejlesztést, és már hozzá is kezdtek az egyik épület kivitelezéséhez. A Lavinamix tavaly közel 14 milliárd forintos árbevételt ért el.

A vevő Szíjj László érdekcsoport – feltehetőleg a központi cég, a Duna Aszfalt gigantikus osztalékbevételei felhasználásával – egyre több szálon jelenik meg a magyar gazdaságban. Érdemben nem cáfolt hírek szerint egy tőkealapon keresztül Szíjj szerezte meg az MKB Bank jelentős részét, a legfrissebb hírek szerint a Mediaworks vevőjeként is jelentkezett egyik érdekeltségével. A tiszakécskei Szíjjról azt kell tudni, hogy a Simicska utáni idők legnagyobb építőipari közbeszerzési nyertese, és ez év óta már közös vállalkozásai is vannak Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel. Mészáros Lőrinc lányának férje Szíjj egyik leányvállalatában ügyvezető.