Átlag heti 1 órával dolgoznak kevesebbet az európaiak, mint 8 éve

gazdaság
2016 szeptember 21., 08:28

Az Európai Központi Bank szerdán megjelent tanulmánya szerint 2016-ban már majdnem ugyanannyi embernek van munkája az eurózónában, mint a 2008-as válság kitörésekor (99%).

Viszont átlagosan mégis kevesebbet dolgoznak az embernek. Hetente 1 órával csökkent az átlagos munkaidő.

photo_camera Kék: Egy dolgozó átlagos munkaóráinak száma, Sárga: Foglalkoztatottak száma, Piros: Az összes munkával töltött óra száma. Az adatok az eurózóna országaira vonatkoznak.

Ennek legfontosabb oka, hogy 2008-hoz képest 19-ről 22,2 százalékra emelkedett a részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya.

Elsősorban a szolgáltatási szektorban nőtt meg a részmunkaidősök aránya.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.