A Nemzeti Választási Bizottság nem vizsgálta érdemben, hogy közszolgáknak kellett telefonálnia, hogy az emberek szavazzanak nemmel

POLITIKA
2016 október 05., 13:43

Az NVB elutasította az amiatt érkezett kifogást, hogy önkormányzati hivatalnokoknak és közmunkásoknak is telefonálgatniuk kell fideszes útmutató alapján a népszavazás sikeréért.

Az NVB érdemi vizsgálat nélkül söpörte le a kifogást, mivel a beadványozó nem csatolt bizonyítékot arról, hogy valóban történt ilyen. Mi több ilyen esetről is írtunk, és azt is megírtuk, hogy ez törvényellenes.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója viszont azt mondta: teljesen rendben van, hogy munkaidőben pártkampányba kényszerítenek közhivatalnokokat.

Csak az MSZP-s Litresis András szavazott nemmel Patyi András NVB-elnök, a kifogás elutasítását ajánló javaslatára, még az LMP-s Bodolai László is támogatta azt.

Az ülés végén szavaznak az olimpia rendezéséről szóló népszavazásról is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.