A főszerkesztő szeretné egyben tartani a Népszabadság szerkesztőségét, tárgyal a jövőről

2016 október 8., szombat 12:20
145

Szombaton reggelre hívta a Mediaworks kiadóvállalat a felújított, Bécsi úti székházhoz a Népszabadság főszerkesztőjét, Murányi Andrást. A főszerkesztő a helyszínen rövid sajtótájékoztatót rögtönzött, elmondta, hogy ő maga sem tudott arról, mi készül. Csak szombat reggel, egy rokon hívásából tudta meg, hogy a Mediaworks a Népszabadság kiadását és a lap munkatársainak munkaviszonyát is felfüggesztette.

Murányi barátságtalan lépésnek tartja a Mediaworks szombat reggeli húzását, és szeretné, ha a Népszabadság szerkesztősége egyben maradna, ugyanis szerinte az utóbbi időben jó és sikeres csapatot sikerült építeniük.

A Népszabadság régi székháza a Bécsi úton.

Arról Murányi nem tudott nyilatkozni, hogy áll most a Népszabadság kiadójának tulajdonosváltása.

„E pillanatban tárgyalásban állunk, mutatkozik némi kompromisszum. A Népszabadság célja az, hogy továbbra is megjelenjen minden platformon”

- mondta a főszerkesztő.

Szombaton a lap több munkatársa is megjelent a Bécsi úti székháznál, de zárva voltak az épület bejáratai. Később, mikor telefonon kérték a kiadót, hogy nyissák ki a kapukat, beengedték a várakozókat.

A hvg szerint megjelent a székháznál egy férfi is, aki azt mondta, részvényese a lapnak, de őt nem engedték be, ahogyan a Népszabadság szerkesztőségének üzemi tanácsát sem. (hvg.hu, index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt