Tüntetést szerveznek a Kossuth térre a Népszabadság leállítása miatt

Média
2016 október 08., 09:57
photo_camera Tüntetés az Origo főszerkesztőjének kirúgása miatt 2014-ben

"2014-ben azt hittük, az Origo szétverése a legalja. Ők akkor megírták, hogy Lázár János elképesztően drágán utazgatott. A történet végét ismerjük: a Telekom a kormánynak adta a lapot, azóta propagandaszócső. Azt hittük, nincs lejjebb. De ma egyszerűen elnémították az egyik utolsó ellenzéki újságot, mert meg merték írni, hogy Rogán Antal helikopterezett" - áll a Tüntetés a sajtószabadságért című esemény Facebook-ajánlójában, amit civilek szerveznek szombat délután hatra a Kossuth térre.

"A tüntetés civil szerveződés, nem kérünk a pártjelképekből. Nem tervezünk szónokokat, sem színpadot. Csak összegyűlünk, hogy lássák, nem nyugszunk bele"

- írják.

A Népszabadságot kiadó Mediaworks szombat reggel, a lap munkatársai számára is váratlanul jelentette be, hogy vége a lapnak. A Népszabadság újságírói a Facebookon azt írták, puccs történt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.